Sprogimas

Baltijos šalys siekia dar glaudesnio kultūrinio bendradarbiavimo

baltijosKultūros viceministrė Daina Urbanavičienė dalyvavo Baltijos kultūros komiteto posėdyje Liepojoje, kuriame buvo pasirašyta Baltijos šalių kultūros ministerijų bendradarbiavimo programa naujam 2023–2026 metų laikotarpiui.     

Atnaujinta programa siekiama toliau stiprinti šalių kultūrinius ryšius, keistis  informacija ir gerosiomis praktikomis, tęsti anksčiau pradėtus bei inicijuoti naujus bendradarbiavimo formatus.      

Komiteto posėdyje daug dėmesio buvo skirta Baltijos valstybių taikomoms pagalbos priemonėms karo niokojamos Ukrainos menininkams ir kultūros institucijoms bei būtinybei ieškoti naujų galimybių padėti šiai šaliai ir jos kūrėjams. Taip pat susitikime pasidalinta informacija apie Lietuvos, Estijos ir Latvijos kultūros politikos kryptis bei svarbiausias naujas iniciatyvas. 

Latvijos atstovai pristatė naujausią informaciją apie bendrai finansuojamo Baltijos kultūros fondo veiklą, kurį šiuo metu administruoja Latvijos valstybinis kultūros rėmimo fondas. Buvo aptartas ir 2020 metais pasirašyto susitarimo memorandumo dėl literatūros kūrinių, apdovanotų Baltijos Asamblėjos literatūrine premija, vertimo, leidybos ir sklaidos įgyvendinimas. Delegacijų nariai pasidžiaugė, kad jau pasiekta konkrečių rezultatų supažindinant savo šalių skaitytojus su kitų Baltijos šalių literatūros kūriniais. 

Vizito metu šalių delegacijos susitiko su Liepojos Europos kultūros sostinės 2027 m. programos vadovėmis, kurios pristatė būsimo renginio tikslus ir koncepciją.

Šis trišalio bendradarbiavimo formatas susijęs su Baltijos Ministrų Taryba, įkurta 1994 m. Kitais metais susitikimą planuojama surengti Estijoje.  

Kultūros ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode