Sprogimas

Eismo įvykiuose: paspirtuku važiavęs vyras ir neblaivus pėsčiasis

Kovo 2 dieną, antradienį, šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 4 eismo įvykiai, kuriuose sužeisti 4 žmonės. Miestuose – 3 eismo įvykiai (Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose). Transporto priemonių susidūrimų – 2 atvejai, į vieną jų pateko elektriniu paspirtuku važiavęs vyras, nuvažiavimų nuo kelio – 1 atvejis, į eismo įvykį pateko ir neblaivus pėsčiasis. Po 1 eismo įvykį įvyko esant šlapiai kelio dangai ir tamsiuoju paros metu.

Pavakarę Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai gavo pranešimą iš ligoninės, kad greitosios medicinos pagalbos automobiliu pristatyta nukentėjusi moteris. Pirminiais duomenimis, 35 metų moteris į eismo įvykį, kaip vairuotoja, pateko ryte, S. Kerbedžio gatvėje. Vairuotojai užsipildė eismo įvykio deklaraciją.

Prieš vidurdienį, Šiauliuose, J. Basanavičiaus gatvėje, iš namo kiemo automobiliu „Renault Clio“ išvažiuodamas 29 metų vyras kliudė kelkraščiu važiavusį elektrinį paspirtuką. Nukentėjo juo važiavęs 45 metų vyras (nuvežtas į ligoninę).

Pavakarę, Švenčionių rajone, Pabradėje, Keisūnų gatvėje (danga šlapia), 30 metų moters vairuojamas automobilis „Opel Astra“ partrenkė pėsčiųjų perėja ėjusį pėsčiąjį. Sužeistas 31 metų vyras, pirminiais duomenimis, neblaivus, paguldytas į ligoninę.

Vakare, po aštuntos, Klaipėdoje, Rimkų gatvės (apšvietimas neįrengtas) vingyje į kairę vairuojamo automobilio „Škoda Octavia“ nesuvaldė 44 metų vyras, kuris ir nuknetėjo. Automobilis atsitrenkė į kelio ženklą, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto ant stogo.

Per parą, pirminiais duomenimis, užregistruoti 44 eismo įvykiai. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 2 įvykiai (Palangoje ir Vilniaus rajone (Nemenčinėje). Įvyko 11 atvejų, kai transporto priemonės susidūrė su į kelią įbėgusiais gyvūnais, šie įvykiai įvyko Druskininkuose, Kaune, Klaipėdoje ir Kelmės, Prienų (magistraliniame kelyje A16 Vilnius–Prienai–Marijampolė), Šilutės, Utenos, Vilniaus (4) rajonuose.

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia dėmesį, kad skubėdami džiaugtis atkeliavusiu kalendoriniu pavasariu, nepamirškime saugiai elgtis kelyje. Ypač tai pasakytina apie asmenis, kurie naudojasi dviratėmis transporto priemonėmis – dviračiais, elektriniais paspirtukais, mopedais ar motociklais.

Akcentuojame, kad elektrinio paspirtuko (galia ne didesnė kaip 1 kW, važiavimo greitis iki 25 km/val.) vairuotojas privalo vykdyti Kelių eismo taisyklių VIII skyriuje nurodytus reikalavimus (Reikalavimai dviračių vairuotojams). T. y. šioms kompaktiškoms transporto priemonėms, dalyvaujančioms viešajame eisme, galioja tos pačios teisės ir pareigos kaip ir dviračiams bei jų vairuotojams.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode