Sprogimas

Telšiškis bus teisiamas dėl 62 kilogramų narkotikų kontrabandos

Teismui perduota byla, kurioje telšiškis kaltinamas 62 kilogramų narkotikų kontrabanda bei neteisėtu šaunamojo ginklo laikymu.

Kaip ketvirtadienį pranešė prokuratūra, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2018 metų gegužę. Jo duomenimis, kaltinamasis veikė organizuotoje grupuotėje, kuri kontrabanda iš Nyderlandų specialiai kvaišalams gabenti pritaikytu, kaltinamajam priklausančiu mikroautobusu „Mercedes-Benz“ į Lietuvą įvežė daugiau nei 62 kilogramus kelių rūšių narkotinių ir psichotropinių medžiagų.

Du kontrabandą gabenę asmenys ir juos Kaune pasitikęs dar vienas grupuotės narys buvo sulaikyti policijos operacijos metu. Tęsiant ikiteisminį tyrimą buvo atlikta krata ir telšiškiui priklausančiame garaže Klaipėdoje. Ten rasta dar daugiau nei 100 gramų psichotropinės medžiagos MDMA ir nelegaliai laikomas šaunamasis ginklas.

Surinktų duomenų visuma atskleidė, kad iki kvaišalų kontrabandos iš Nyderlandų pargabenimo į Lietuvą kaltinamasis kitu automobiliu išvyko į Suomiją, kur buvo sulaikytas su labai dideliu kiekiu psichotropinių tablečių. Ten jis buvo pripažintas kaltu ir nuteistas pusšeštų metų laisvės atėmimo bausme.

Šių metų vasarį vyras buvo parvežtas iš Suomijos į Lietuvą ir bus teisiamas už 2018 metais, įtariama, padarytus nusikaltimus. Jam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Už labai sunkių nusikaltimų padarymą vyrui gresia iki 15 metų laisvės atėmimo bausmė.

Kartu su kaltinamuoju organizuotoje grupėje veikę trys asmenys yra nuteisti anksčiau ir šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmes. Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Ikiteisminį tyrimą byloje atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Budas.lt archyvo nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode