Parama dėkojame




Sprogimas

Ugniagesiai užgesino Kaune degusią metalo laužo ir automobilių dalių krūvą

Ugniagesiai per tris valandas užgesino Kaune užsiliepsnojusią metalo laužo ir automobilių dalių krūvą. 

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė BNS informavo, kad 14.08 val. paskelbta gaisro likvidacija ir ugniagesiai pradėjo vykdyti baigiamuosius darbus. 

„Toliau perkraunamos supjaustytos automobilių detalės ir perliejamos vandeniu, kad neatsinaujintų degimas“, – sakė ji. 

Kaip anksčiau skelbė Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, pranešimas apie gaisrą R. Kalantos gatvėje gautas 11 valandą. Čia įsikūrusioje metalo laužyno įmonėje atvira liepsna degė maždaug 15 metrų aukščio ir 40 kvadratinių metrų ploto metalo laužo krūva. 

Įvykio vietoje dirbo gausios ugniagesių pajėgos – šešios ugniagesių autocisternos, vienas autokopėčių ir štabo automobilis. 

Aplinkos apsaugos departamentas informavo, kad įvykio vietoje taip pat dirba aplinkosaugininkai, išsiųsta Aplinkos apsaugos agentūros mobilioji laboratorija, ji atliks kietųjų dalelių, anglies monoksido, azoto oksidų ir kitus tyrimus.

Aplinkosaugininkų duomenimis, teritorijoje, kur įvyko gaisras, yra įsikūrusi bendrovė „Baltic metal“, užsiimanti metalo laužo supirkimo ir tvarkymo veikla. Aplinkos apsaugos departamentas šių metų sausį–kovą atliko neplaninį įmonės patikrinimą ir už nustatytus pažeidimus buvo pritaikytos sankcijos, pažeidimai pašalinti.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode