Sprogimas

Savaitgalį Lietuvoje paskendo 12 žmonių

zmoniuKarštą savaitgalį įvairiuose vandens telkiniuose Lietuvoje paskendo mažiausiai 12 žmonių. 

Tragiškiausia diena – penktadienis: šalyje tądien paskendo septyni žmonės.

Nelaimėmis vandenyje išsiskyrė Kelmės rajonas – penktadienį paskendo dvi moterys, sekmadienį – vienas vyras.

Tragiškos nelaimės taip pat užregistruotos Šilutės, Šilalės, Anykščių, Joniškio, Vilniaus rajonuose, Elektrėnuose ir kitur.

„Skęsta žmonės, matyt, dažniausiai neapskaičiuoja savo jėgų, prašome saugoti savo gyvybę prie vandens telkinių“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Dalia Dzimidienė. 

Šeštadienį iš Baltijos jūros ištrauktas vyro kūnas. Kaip pranešė Klaipėdos apskrities policija, 48 metų vyro kūnas iš jūros ištrauktas Palangoje, Prieplaukos gatvėje.

Penktadienį, apie vidurdienį, gautas pranešimas, kad Kazlų Rūdos savivaldybėje, Kazlų Rūdos seniūnijoje, Kazlų I kaime, Beržų gatvėje, tvenkinyje galbūt nuskendo žmogus.

5 arų tvenkinyje, už 7-8 metrų nuo kranto, 1,5 metro gylyje buvo rastas vyro kūnas.

Apie 15.30 val. gautas dar vienas pranešimas, kad Elektrėnuose, Klevų gatvėje esančiame šiltame kanale, nuskendo moteris. 15.55 val. ugniagesiai, panaudoję gelbėjimo valtį ir echolotą, netoli kranto surado nuskendusios moters kūną.  

Tą pačią dieną, apie 19 val., Šilutės rajone, Žemaičių Naumiesčio seniūnijoje, Bartininkų kaime, miško tvenkinyje, už 3,5 metro nuo kranto, 2 metrų gylyje, buvo pastebėtas skenduolis. Ugniagesiai gelbėtojai ištraukė nuskendusiojo vyro kūną.

Šeštadienį Šilalės rajone, Upynos seniūnijoje, Aukštutiškės kaime, prie tvenkinio buvo rasti vyro rūbai, žmogaus aplink nesimatė. Iki atvykstant ugniagesių pajėgoms vyrą iš dirbtinio tvenkinio ištraukė du gyventojai. Atvykę medikai konstatavo vyro mirtį.

Penktadienio vakarą Kelmės rajone, Liolių seniūnijoje, Laugalio kaime, vandenyje nuskendo dvi moterys.

Taip pat penktadienio vakarą buvo gautas pranešimas, kad Anykščių rajone, Skiemonių seniūnijoje, Mačionių kaime, iš vandens ištrauktą žmogų gaivina ugniagesys.

Atvykus pajėgoms, paaiškėjo, kad skenduolį jau buvo ištraukęs ir apie 30 minučių gaivino ne tarnybos metu buvęs Anykščių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pamainos vadas. Atvykę jo kolegos ugniagesiai gelbėtojai tęsė gaivinimą, bei padėjo medikams.

Išgelbėti gyvybės nepavyko, medikai konstatavo mirtį.

Sekmadienį Ukmergės rajone, Vidiškių seniūnijoje, Dukstynos kaime esančiame tvenkinyje nuskendo vyras, pavakare Vilniaus rajone, Pagirių seniūnijoje, Melekonių kaime, į Vokės upę šoko ir neišniro vyras. Ištraukti palaikai perduoti medikams ir policijos pareigūnams.

Šią vasarą vien ugniagesiai gelbėtojai iš vandens ištraukė 43 paskendusius asmenis, iš jų vieną vaiką. Nuo žūties vandenyje išgelbėta 16 žmonių, 

Nelaimės vandenyje sudaro nemažą dalį tragiškų mirčių statistikoje, kasmet paskendimai prilygsta ar net viršija žuvusiųjų gaisruose ar avarijose skaičių.

Šiemet per gaisrus žuvo 55 žmonės, eismo nelaimės nusinešė daugiau nei 70 gyvybių.

pagd.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode