Sprogimas

Kaune padegta Kalėdų eglė

Kauno Rotušės aikštėje šeštadienio naktį buvo padegta Kalėdų eglė, padegėjas sulaikytas, jį sulaikant nukentėjo policijos pareigūnas.

Apie įvykį informavo miesto savivaldybė, ugniagesiai, policija.

„Šiąnakt atvira liepsna degė pagrindinė šių dienų Kauno puošmena – Kalėdų eglutė Rotušės aikštėje.
Laimė, žmonės nenukentėjo. Ugniagesiai buvo maksimaliai operatyvūs. Ačiū Jiems!“, – įrašu „Facebook“ informavo savivaldybė.

Kaip BNS patvirtino Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovai, pranešimas apie gaisrą gautas 1 val. 43 minutės. Atvykę ugniagesiai rado atvira liepsna degančią Kalėdų eglę – gaisras likviduotas per tris minutes, iš viso apdegė apie 15 kvadratinių metrų eglės dekoracijų ir konstrukcijų. 

Žmonės per įvykį nenukentėjo.

Policijos departamentas informavo, kad apie 1.40 val. prie Rotušės aikštėje stovinčios eglės privažiavo automobilis, iš jo išlipęs vairuotojas apipylė eglę degiu skysčiu ir ją padegęs pasišalino su automobiliu.

Pasak policijos, 1 val. 57 min. Kaune, A. Juozapavičiaus prospekte, sulaikant pasišalinusį asmenį buvo sužalotas 2000-aisiais gimęs Kauno apskrities policijos pareigūnas, jis suteikus medicininę pagalbą gydomas ambulatoriškai.

1982 metais gimęs įtariamasis sulaikytas. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl svetimo turto ar kultūrinės reikšmės turinčios vertybės sugadinimo pavojingu būdu. Už tai gali būti baudžiama bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė BNS sakė, kad sulaikytasis pristatytas į gydymo įstaigą kilus abejonių dėl jo sveikatos būklės. Ji taip pat patvirtino, kad sulaikymo metu įtariamasis nebuvo sužalotas, tuo metu jį sulaikyti bandžiusiam vienam iš pareigūnų sužalota ranka ir koja.

Kauno savivaldybė informuoja, kad gaisro padariniai buvo šalinami dar šeštadienio naktį, o po detalesnės apžiūros bus siekiama rasti sprendimą, kaip Kalėdų simbolį kuo greičiau atkurti.

Pagrindinę miesto eglę, puoštą drugelių dekoracijomis, kūrė daugiametė šio Kauno Kalėdų simbolio autorė, menininkė Jolanta Šmidtienė.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode