Sprogimas

Prasideda papildomas priėmimas į profesinio mokymo įstaigas

papildomasRugpjūčio 19 d. prasideda papildomas priėmimas į profesinio mokymo įstaigas. Norintieji įgyti profesinę kvalifikaciją dar gali suskubti ir iki rugpjūčio 23 d. pateikti prašymą LAMA BPO Bendrojo priėmimo sistemoje.

Pretenduoti į likusias laisvas valstybės finansuojamas vietas gali pagrindinio priėmimo metu nesudariusieji profesinio mokymo sutarčių dėl valstybės finansuojamos vietos.

Teikti prašymus į profesinio mokymo įstaigas gali ir mokiniai, ir suaugusieji: tiek norintieji įgyti kvalifikaciją pagal visą profesinio mokymo programą, tiek 9–10 klasių mokiniai bei I–IV klasių gimnazistai, norintys mokytis pagal atskirus profesinio mokymo modulius.

Teikti prašymus ir gauti valstybės finansuojamą vietą profesinio mokymo įstaigose šiais metais turi galimybę ir iš Ukrainos dėl karo veiksmų pasitraukę asmenys.

Papildomo priėmimo kvietimo mokytis rezultatai bus skelbiami rugpjūčio 26 d. Sutarčių sudarymas profesinio mokymo įstaigose vyks rugpjūčio 29–30 d., o profesinio mokymo įstaigose, priimančiose daugiau nei 300 mokinių, – ir rugpjūčio 31 d.

LAMA BPO primena stojantiesiems atidžiai pildyti informacinėje sistemoje esančią kontaktinės informacijos skiltį ir sekti LAMA BPO siunčiamus elektroninius laiškus. Viso priėmimo metu gali būti siunčiami elektroniniai laiškai dėl duomenų patikslinimo, taip pat kvietimas mokytis ir kita svarbi informacija.

Šių metų pagrindinio priėmimo į profesines mokyklas vasaros etape įgyti profesiją pakviesta kiek daugiau stojančiųjų negu pernai – 18 490 (2021 m. – 18 298). Iš jų 18 106 stojančiųjų pakviesta mokytis valstybės finansuojamose mokymo vietose (2021 m. – 17 827).

2022 m. pagrindinio priėmimo žiemos etape jau pasirašytos 1 007 mokymo sutartys. Iš viso šiais metais skirta 20 610 valstybės finansuojamų profesinio mokymo vietų.

Daugiau informacijos apie bendrąjį priėmimą į profesinio mokymo įstaigas pateikiama LAMA BPO tinklalapyje.

ŠMM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode