Sprogimas

Spalis vėl taps „Olimpiniu mėnesiu“: prasideda pradinių klasių registracija

pradiniuSpalis jau penktus metus iš eilės pradinukams taps „Olimpiniu mėnesiu“. Kasmet dešimtis tūkstančių moksleivių įtraukiantis projektas pakvies dėmesį atkreipti į fizinio aktyvumo, sveikos mitybos, bendradarbiavimo ir emocinės sveikatos svarbą.

„Šiemet mokytojų, tėvų bei vaikų jau pamiltame projekte dalyvių lauks ir šiek tiek naujovių. Projektą įgyvendinant bus pasitelktos šiuo metu Lietuvoje kuriamo unikalaus fizinio raštingumo modelio idėjos, todėl tikime, kad tai projektui sukurs dar didesnę vertę.

Projekto organizatoriai taip pat ruošia įtraukiantį turinį apie tai, kaip vaikus sudominti fiziniu aktyvumu ir sveika mityba, patraukliai ir suprantamai kalbėti apie emocinę sveikatą, praktiškai paaiškinti bendradarbiavimo svarbą.  

Kaip visada norisi padėkoti atsidavusiems pedagogams. Tik jų atsidavimo ir kūrybiškumo dėka šis projektas kasmet džiugina dešimtis tūkstančių vaikų. Labai džiaugiamės ir tėvelių įsitraukimu, jų pavyzdys įkvepia mažuosius judėti“, – kalbėjo olimpinė čempionė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Į projektą tradiciškai įsitrauks ir olimpiečiai, kurie vaikus supažindins su fizinio aktyvumo svarba ir pakvies kartu mankštinti pamokų, pertraukų metu bei namuose. Taip pat „Olimpinio mėnesio“ dalyviai turės galimybę virtualiai ir gyvai susitikti su sportininkais, išgirsti jų istorijas, užduoti klausimus. 

Dalyvaujančių mokyklų pedagogams bus skirta metodinė medžiaga bei rekomendacijos su informacija, kaip vesti fizinio ugdymo pamokas, kaip įkomponuoti projekto veiklas ir turinį į kitas pamokas, vesti užsiėmimus tarp pamokų. 

Projekto tikslas – bendradarbiaujant su pedagogais ir tėvais skatinti fizinio raštingumo ugdymą, padėti moksleiviams atrasti sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą kaip linksmą ir naudingą veiklą, supažindinti su olimpinėmis vertybėmis bei principais – pagarba, draugyste, tobulėjimu.

„Olimpinis mėnuo“ įtraukia ne tik pedagogus bei moksleivius, bet ir jų tėvelius. Vaikai kartu su šeimos nariais skatinami kūrybiškai bei aktyviai leisti laisvalaikį. Projekto veiklos padeda atskleisti moksleivių kūrybiškumą, skatina bendrystę, draugystę klasėje, puoselėja sveikos gyvensenos, fizinio aktyvumo įpročius.

Praėjusiais metais projekte „Olimpinis mėnuo“ dalyvavo 1900 klasių iš 59 Lietuvos savivaldybių arba 35 tūkst. pradinių klasių moksleivių. 

Iniciatyvą globoja pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė. Organizatoriai – Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Sveikatos apsaugos ministerija bei Lietuvos tautinis olimpinis komitetas.

Registracija vykdoma iki rugsėjo 17 d. 

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode