Sprogimas

Apdovanoti Mažeikių tradiciniai amatininkai

Tautinio paveldo konferencijoje „Tautinio paveldo produktų apsauga, kūrimas, realizavimas ir populiarinimas“ apdovanoti sėkmingiausiai šiais metais dirbę tradiciniai amatininkai ir tradicinių amatų centras: žolininkė Jadvyga Balvočiūtė ir kalvystės meistras Virgilijus Mikuckis iš Mažeikių rajono ir Kelmės kultūros centro Tradicinių amatų centras.

Už tradicinio amato puoselėjimą ir skleidimą 2 tūkst. eurų premiją gavusi žolininkystę populiarinanti tradicinių amatų meistrė J. Balvočiūtė iš savo ekologiniame ūkyje išaugintų ir gamtoje surinktų augalų gamina daug įvairių žolelių arbatų ir vaistažolių mišinių, vertinamų ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Sėkmingiausio šių metų tradicinių amatų meistro vardą pelniusiam memorialinių paminklų viršūnes, kryžius, gaminančiam kalviui V. Mikuckiui taip pat skirta 2 tūkst. eurų premija už tradicinio kalvystės amato puoselėjimą savo krašte ir šio amato skleidimą kaimyninėse valstybėse, organizuojant parodas, plenerus, šventes, demonstruojant ir mokant šio amato jaunimą bei suaugusius.

Žemės ūkio ministerijos informacija 

19-127

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode