Sprogimas

Kiekvienas galime pasiekti savo svajonę

Mažeikių viešojoje bibliotekoje vyko knygos „Gyvenimą keičiantys patarimai: sveikata, grožis, laimė“ pristatymas ir diskusija, kurią vedė Vaiva Budraitytė, visuomenėje žinoma kaip būrėja, numerologė, astrologė bei sveikos gyvensenos propaguotoja. Dar vaikystėje pajutusi pašaukimą astrologijai ir aiškiaregystei, V. Budraitytė šia veikla užsiima jau kelis dešimtmečius.

Galime susikurti patys

Leidyklos „Alma littera“ išleistoje jau antroje būrėjos V. Budraitytės knygoje „Gyvenimą keičiantys patarimai“ atskleidžiama, kaip išmintingai galime keisti savo likimą bei kokios yra laimingo gyvenimo paslaptys. Žinoma moteris, kurios pasakojimus į knygą sudėjo žurnalistė Jūratė Butkutė-Bratikienė, įsitikinusi – svajonių gyvenimą galime susikurti savomis rankomis. Jos patarimais kasdien vadovaujasi šimtai lietuvių.

Svarbu – pasirinktas gyvenimo būdas

Nuo pat savo gimimo 99 proc. visos savo veiklos skiriame kūnui ir jo poreikiams tenkinti ir tik 10 proc. – dvasiniams dalykams, tačiau viskas yra mūsų pačių rankose.

Gyvenime daug visokių pasirinkimų ir dažnai tai tiesiog kiekvieno žmogaus skonio reikalas. Autorės teigimu, jei į savo rutiną įtrauksime tris paprastas taisykles, kasdien būsime arčiau tokio gyvenimo, kurio trokštame. „Pirma taisyklė – proto nuraminimas meditacija ar malda. Tik ramus protas turi stiprią valią, geba kūrybingai ir aktyviai veikti. Antroji taisyklė – prižiūrėti savo mitybą. Trečioji taisyklė labai paprasta – per dieną nueikite mažiausiai 10 000 žingsnių.

Šiandien galima įtikėti į visokius nuolatos brukamus „stebuklingus“ receptus, lieknėjimo ir jaunystės kultą, neįtikėtiną papildų naudą, bet reikia atsiminti, kad egzistuoja įvairūs žmonių kūno tipai, skiriasi genetika ir pan., o tinkamai naudojamas kiekvienas paprastas maistas yra ir gali būti vaistas.

Mūsų geografinės klimato zonos žmonės nuo seno buvo pripratę prie tam tikrų įpročių ir taisyklių. Mes turime baltų geną, o lietuvių kalba yra viena seniausių visame pasaulyje. Kažkada E. Kantas ją pavadino „Dievų kalba“. Ilgus šimtmečius lietuviai buvo vieni geriausių bitininkų pasaulyje, tokie yra ir dabar. Dar visai neseniai buvo laikas, kai kiekvienoje sodyboje būdavo nuo 5 iki 10 bičių avilių, tad medaus ir saldumo savoms reikmėms visada užtekdavo. Tuo tarpu cukrus būdavo „ponų išmislas“ ir naudojamas maistui dvaruose. Deja, šiandien jis turi ir kitokį savo pavadinimą – „baltoji mirtis“.

Kalbėdama apie kūno „kančias“ ir vargus dėl besikaupiančių rūgščių, V. Budraitytė vaizdžiai palygino, kad mėsa – Demonų maistas, o pienas – Dievų. Gaila, bet Žemėje su visomis pasekmėmis įsigali demoniška kultūra. Lietuvoje nė vienas rytas ir diena neprasideda be žiniasklaidos kryptingo faktų ir nuomonių brukimo. Visa negatyvi informacija nuolat „pilama kibirais“: skandalai, tvirkinimai, žudymai, plėšimai ir t. t.

Viso to rezultatai labiau negu akivaizdūs. Norit išprotėti – žiūrėkit lietuviškas žinias!

Žmonių energija siurbiama ir kitais civilizacijos būdais: koliziejai, įvairūs maldų namai ir religiniai statiniai, milžiniški stadionai, didžiulės koncertų ir sporto arenos.

Visgi, kalbėdama apie gresiančius ir esamus iššūkius, viešnia buvo optimistė ir ji tiki, kad ši gyventojų karta tikrai nepražus. Dabartiniai 80-mečiai prisitaikė ir jau nestebina, kad dalis jų randa darbą arba realizuoja save sporto klubuose ir kitoje naudingoje veikloje ne tik Vilniuje.

Bijoti senatvės, „nukvakimo“ ar nuolatos „neturėti“ jėgų taip pat pragaištinga, kaip nieko neveikti ir nesistengti ką nors pakeisti savo gyvenime. Jeigu norite kažką tikrai pakeisti, niekad neikite „prieš“, o eikite „už“: šeimą, gėrį, grožį, geresnį gyvenimą... Niekada nebijokite, nes išsigandusius ir bijančius lengviau valdyti, jais manipuliuoti.

Mokau būti laimingus

„Manęs dažnai klausia, kam skirta ši knyga. Pirmiausia ji – optimistams! Nes jie tiki, kad gyventi 100 metų per mažai, todėl nesugalvokit bijoti gyventi. Ši knyga skirta ir pesimistams, kurie perskaitę pasakys, kad tai – nesąmonė! Bet jie turės savų argumentų.

Šioje knygoje mokau žmones būti sveikus ir laimingus, kad Žemės rutulys nėra visas pasaulis. Mokau nepainioti Dievo su religija. Linkiu išmokti sudeginti blogas negatyvias mintis, susikurti tokį savo pasaulį, kokio norėtų ir kokį jie įsivaizduoja“, – sakė V. Budraitytė.

Kadangi visiems buvo smalsu sužinoti, kas 2020 metais laukia Zodiako ženklų, tai tas smalsumas buvo patenkintas su kaupu. Astrologė taip pat numatė nemažai teigiamų pokyčių, kurie laukia Lietuvos ir Mažeikių, kai kurių politinių veikėjų. Paminėjo laukiančius iššūkius ir linkėjo sėkmės, nes „šiame pasaulyje mes gyvename vieni iš kitų“.

Algirdas PETRAVIČIUS

Autoriaus nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode