Sprogimas

Baigta Raseinių pagrindinės gatvės rekonstrukcija

Rekonstruota Raseinių miesto Vilniaus gatvė, sutampanti su valstybinės reikšmės krašto kelio Nr. 196 Ariogala–Raseiniai–Kryžkalnis ruožu nuo 36,484 iki 40,124 km.

 

Darbai buvo vykdomi pagal Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos (toliau – Kelių direkcija) ir Raseinių rajono savivaldybės partnerystės sutartį.

Pasak Kelių direkcijos laikinai vykdančio direktoriaus funkcijas Remigijus Lipkevičiaus, Kelių direkcijos ir savivaldybių bendrų projektų nauda akivaizdi – Raseiniuose rekonstruota pagrindinė miesto gatvė, kompleksiškai sutvarkyta sudarant patogias ir saugias eismo sąlygas visiems eismo dalyviams. Kokybiška infrastruktūra užtikrins ilgalaikį jos naudojimą, taip pat pagerins  miesto vizualinę aplinką ir prisidės formuojant palankų socialinį klimatą mieste.

„Kartu su šalies savivaldybėmis sėkmingai įgyvendiname ne vieną projektą ir kviečiame jas dar aktyviau ieškoti galimybių bendriems partnerystės projektams vystyti ir kartu šalyje kurti saugią ir patogią infrastruktūrą“, – sako R. Lipkevičius.

Įgyvendinant projektą įdiegtos inžinerinės greičio valdymo priemonės, atnaujinta ir sustiprinta kelio važiuojamoji dalis, probleminėse sankryžose sutvarkytas šviesoforinis eismo valdymas. Taip pat visame gatvės ruože įrengti šaligatviai, dviračių takai, modernus, elektros energiją taupantis apšvietimas, ties pėsčiųjų perėjomis įrengtas kryptinis apšvietimas ir pan.

Bendra projekto vertė per 4,1 mln. eurų:  Kelių direkcija skyrė 1,8 mln. eurų Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų, 2,3 mln. eurų prisidėjo Raseinių rajono savivaldybė savo ir Europos Sąjungos investicijų lėšomis.

LAKD informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode