Parama dėkojame




Sprogimas

Grįžtama prie idėjos įamžinti lakūno atminimą

Rugpjūčio 19 d. Mažeikių rajono savivaldybėje lankėsi Amerikoje gyvenanti dr. Giedrė Kumpikaitė. Ji atvyksta ne pirmą kartą. Lakūno Julijono Kumpikevičiaus dukros siekis – atgaivinti idėją įamžinti tėvo atminimą Mažeikių krašte.

Su viešnia susitiko Savivaldybės meras Vidmantas Macevičius, Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėja Daiva Štakonaitė. Į susitikimą buvo pakviestas ir kalvis Virgilijus Mikuckis, kuris yra numatyto statyti paminklo Lietuvos civilinės aviacijos lakūnui J. Kumpikevičiui atminti idėjos ir maketo autorius.

G. Kumpikaitei sumanymas savo iniciatyva ir lėšomis įamžinti tėvo atminimą gimė prieš keletą metų. Atlikti įvairūs paruošiamieji darbai, parengtas paminklo maketas. Nuspręsta, kad kone 5 metrų aukščio nerūdijančio plieno paminklas galėtų iškilti Senjorų parke (šalia Juodpelkio parko).

Susitikimo metu kalbėta apie galimybę įsteigti ir paramos paminklui statyti fondą, būtinybę rasti specialistus, galinčius padėti įgyvendinti dėl pandeminės situacijos sustojusią idėją.

Mazeikiai.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode