Sprogimas

Neįgaliųjų sporto šventėje – varžybų, bendrystės dvasia

Rugpjūčio 20-ąją Mažeikių paplūdimio poilsio ir sporto aikštyne septintą kartą vyko Mažeikių rajono žmonių su neįgalia sporto šventė „Mes galim, prisijunk ir tu“, organizuojama Mažeikių cerebrinio paralyžiaus asociacijos. Neįgalieji sportavo ir varžėsi kartu su įgaliaisiais iš visos Lietuvos: Mažeikių, Akmenės, Vilniaus, Šiaulių, Rokiškio.

Varžybos ir rankai, ir protui

„Matant tiek daug pažįstamų, draugiškų akių man darosi gera ir linksma. Mes visi galime, mokame ir norime sportuoti, norime varžytis ir laimėti! O jei nelaimėti, tai fantastiškai praleisti šią ypatingą dieną. Nes tai ne tik sportinė, pasivaržymo diena, bet ir pabendravimo, susitikimo su seniai matytais bičiuliais, kolegomis laikas“, – pradėjo šventę Mažeikių cerebrinio paralyžiaus asociacijos pirmininkė Zofija Valatkienė, kviesdama sugiedoti tautišką giesmę. Šventės dalyviams gerų emocijų, puikaus bendravimo ir, žinoma, gerų sportinių rezultatų linkėjo Mažeikių r. savivaldybės meras Vidmantas Macevičius, kuris įteikė ir apdovanojimus.

Apšilę, vadovaujami skautės Faustos, susirinkusieji pabiro po aikštelę, kiekvienas prie savo rungties vietos. Vieni žaidė integruotą krepšinį, rungėsi baudų metimo rungtyje, kiti dalyvavo bėgimo triračiais, rankų lenkimo, smiginio, bočios, šaškių rungtyse. Kartu su neįgaliaisiais rungėsi ir juos atlydėję asmenys.

Kol vieni miklino ranką, kiti miklino protą – dalyvavo viktorinoje „Vitaminas D“. šios rungties laimėtojų laukė ypatingi prizai – Mažeikių cerebrinio paralyžiaus asociacijos neįgaliųjų rankų gaminiai. Mažieji šventės dalyviai pramogavo ant batuto „Gaisrinė mašina“. Pagal savo galimybes sportinėse rungtyse dalyvavo ir vaikučiai, kurie pelnė prizus – drąsiausias, vikriausias ir stipriausias kategorijose.

Gausėja pagalbininkų gretos

Asociacijos pirmininkė džiaugiasi, kad kasmet gausėja pagalbininkų gretos, o kai kurie su šia švente nuo pirmųjų metų. Mažeikių cerebrinio paralyžiaus asociacijos partneris, septintus metus padedantis neįgaliųjų sporto šventėje, VšĮ „Mažeikių švyturys“ (vadovas Benjaminas Milis), pagalbos ranką ištiesia visų sporto renginių metu.Didelės paspirties sulaukta iš vilniškių Lietuvos triračių sporto asociacijos ir jos dalyvių. Ne vienas cerebrinio paralyžiaus narys šioje sporto šakoje pelnė prizines vietas. Vyresniesiems ant kulnų lipa ir jauniausias bėgikas triračiu – mažasis Jonas. Prie teisėjų komandos prisidėjo ir Šiaulių sporto klubas „Entuziastas“, Bronislovas Volbikas su savo komanda. Visokeriopą pagalbą teikėŽemaitijos skautų organizacija. Pagalbininkų gretas šiemet papildė ir Mažeikių kultūros centro direktorius Remigijus Jokubauskas bei DJ Tadas, kurie padėjo įgarsinti renginį.

Apdovanojimų gausa

Šventės pabaigoje pasipylė apdovanojimų lietus. Kai kurie nenugalimi buvo keliose rungtyse – tad ir taurė ne viena atiteko. Tradicinėje neįgaliųjų sporto šventėje, į kurią sugužėjo per 250 dalyvių ir svečių, vyravo sportinė dvasia, bendrystė ir draugystė. Renginio vedėjo poziciją ne pirmus metus užėmė Laurynas Jonauskas. Šventinį koncertą dovanojo Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Mažeikių filialo vokalinis ansamblis „Pavakarys“. Į diskoteką kvietė didžėjus Tadas.

Sporto šventė – viena didelė šeima

Didelis dėmesys sporto šventėje buvo skiriamas viešosios tvarkos palaikymui, saugumui. Čia talkino Mažeikių r. savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai, medicinos darbuotoja.

Nuoširdžius padėkos žodžius Z. Valatkienė tarė Mažeikių r. savivaldybės administracijos socialinės paramos skyriaus vedėjai Jolantai Kekytei bei šio skyriaus vyriausiajai specialistei Vilijai Gureckienei. Už nuoširdžią pagalbą ir atjautą neįgaliam žmogui šiltų žodžių negailėjo Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistei Redai Guerro bei skyriaus vedėjo pavaduotojai Izoletai Savickajai.

„Nuoširdžiai ačiū visiems neįgaliųjų sporto klubų vadovams ir jų komandoms už neįgaliųjų integraciją, už sportinius pasiekimus, už paskatinimą, už naujas idėjas ir už bendrystę su Mažeikių cerebrinio paralyžiaus asociacija.

Dėkoju Viekšnių, Tirkšlių, Laižuvos, Židikų seniūnijoms, jų socialiniams darbuotojams už operatyvumą, Mažeikių sutrikusios psichikos žmonių globos bendrijai „Gyvenimo spalvos“,  Mažeikių r. diabetikų klubui „Žemaičių spėka“, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Mažeikių rajono filialo neįgaliesiems, jų ansamblio „Pavakarys“ atlikėjams, vadovei Ginai Jomantienei. Mažeikių „Gelbėkit vaikus“ dienos centro direktorei Irenai Daubarienei bei jų sportuojantiems vaikučiams. Dėkoju Mažeikių r. socialinių paslaugų tarnybos gausiai komandai. Nuoširdžiai dėkoju savo kolegėms, bičiulėms Audronei Vaitekienei, Kristinai Šmitaitei bei Reginai Grigaitienei už atliepimą į pagalbos šauksmą. Didelis ačiū spec. pedagogei Jolantai Baltutienei už viktorinos pravedimą, už vaikučių sporto varžybų pravedimą ir už bendrystę bei visokeriopą pagalbą. Taip pat didelis ačiū trenerei Rasai Akučkaitei. Na ir, žinoma, Ričardui Zuozai mūsų, vyriausiajam treneriui, teisėjui, mūsų Garbės nariui, tiesiog puikiam žmogui, kuris nenuleidžia rankų, visada su humoru, visada išsprendžia bet kokį klausimą, niekada nenusimena ir savo gera nuotaika visada pakelia visiems ūpą. Dėkojam UAB „Mažeikių autobusų parkas“ už saugų keleivių vežimą, kabelinei televizijai „Roventa“, spaudos atstovams už įamžintas gražias akimirkas ir pateikimą visuomenei. Laurynai, ačiū tau už tai, kad tu niekada neatsisakai, visada esi su mumis. Didelis ačiū mūsų visiems Mažeikių cerebrinio paralyžiaus asociacijos nariams, kolegėms“, – savo geradarius vardijo asociacijos pirmininkė.

Mažeikių rajono neįgaliųjų sporto šventė „Mes galim, prisijunk ir tu“ finansuojama pagal  Nevyriausybinių  organizacijų ir bendruomenines veiklos stiprinimo 2022 m veiksmų plano 1.1.6. priemonės „Stiprinti bendruomeninę veiklą  savivaldybėse“ įgyvendinimo projektą.

Autorės nuotr.

22-117

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode