Sprogimas

Senamiestyje atidengta atminimo lenta generolui Povilui Plechavičiui

poviluiVakar pagerbtas iškilaus kraštiečio generolo Povilo Plechavičiaus atminimas – senamiestyje, ant Stoties g. 22-uoju numeriu pažymėto namo, atidengta paminklinė atminimo lenta.

 

Iškilią asmenybę pagerbti susirinko gausus būrys rajono gyventojų ir svečių, karių, krašto apsaugos savanorių, šaulių. Susirinkusiesiems trumpai priminta generolo biografija, jo pasiaukojimas ir ryžtas kovojant dėl laisvės. Atminimo lentą pašventino Mažeikių Švč. Jėzaus Širdies parapijos klebonas kan. Donatas Stulpinas.

Susirinkusiuosius sveikino Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė)  meras Vidmantas Macevičius, Savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Matulaitienė, Savivaldybės tarybos narė Lina Rimkienė. Mintimis apie generolą dalijosi ir visus budėti bei, jei reiks, ginti tėvynę kvietė Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Linas Idzelis. Kalbėjo ir vienas iš fundatorių Julius Banys.

Renginio metu aidėjo patrankų salvės, giedoti Lietuvos ir Plechavičių giminės himnai, prisiekė aštuoni Lietuvos šaulių sąjungos Žemaitijos 8-osios rinktinės šauliai. Nuskambėjo Palangos kultūros ir jaunimo centro vyrų choro „Jūros šauliai“, Lietuvos generolo P. Plechavičiaus karių sąjungos Vilniaus rinktinės ansamblio atliekamos dainos.

Popietę vyko pėsčiųjų žygis „Generolo Povilo Plechavičiaus keliais“. Šiemet norintieji jame dalyvauti galėjo rinktis – leistis į 24 km žygį iš generolo P. Plechavičiaus gimtinės Bukančių kaime, Židikų seniūnijoje, ar į 10 km žygį iš Sedos. Jau tradicija tampantį žygį organizavo Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-ioji rinktinė, Sedos bendruomenė bei Kauno Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjus.

Atminimo lentos akmenorius Juozas Žilinskis, dailininkas Vytautas Čepulis, paminklinės lentos iniciatoriai ir fundatoriai Daiva ir Jonas Glodeniai, Olga ir Julius Baniai.

Mažeikių rajono savivaldybės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode