Sprogimas

Aplinkosaugininkai tikrins transporto priemonių taršumą

priemoniuNuo ketvirtadienio aplinkosaugininkai pradeda tikrinti transporto priemonių taršumą.

Kaip pranešė Aplinkos apsaugos departamentas, pareigūnai atliks anglies monoksido kiekio matavimus automobiliuose su benzininiais ar dyzeliniais varikliais, įmonių ir fizinių asmenų veiklos vietose.

„Šių patikrinimų tikslas – informuoti tikrinamuosius apie neigiamą transporto priemonių poveikį oro kokybei, skatinti sąmoningumą įsigyjant automobilius, kuo mažiau teršiančius aplinką, ir galimas netaršias alternatyvas“, – departamento pranešime cituojama veiklos organizavimo skyriaus vedėja Mantė Ramanauskienė.

Pasak jos, taip yra siekiama atkreipti įstaigų, įmonių dėmesį ir į tai, kad jų veikloje naudojamų transporto priemonių išmetami teršalai neviršytų nustatytų normatyvų.

Nustačius pažeidimus bus taikoma administracinė atsakomybė.

Priklausomai nuo nustatyto normatyvo viršijimo gresia bauda nuo šimto iki 2250 eurų.

Aplinkos apsaugos agentūros duomenimis, Lietuvoje kelių transporto sektorius išmeta 62 proc. viso per metus išmetamo azoto oksidų, 13 proc. anglies monoksido ir 23 proc. kietųjų dalelių KD2,5 (mažesnių nei 2,5 mikrono) kiekio.

Aplinkosaugininkai transporto priemonių taršumą tikrins iki rugsėjo 17 dienos.

am.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode