Parama dėkojame




Slidžiose Vilniaus miesto ir apskrities gatvėse – per šimtas nelaimingų atsitikimų

gatveseSlidžiose sostinės ir Vilniaus apskrities gatvėse trečiadienį fiksuota per šimtą nelaimingų atsitikimų, medikai stebi dvigubai didesnį dėl traumų besikreipiančiųjų srautą.

„Vakar nelaimingų atsitikimų, pavyzdžiui, per visą apskritį, ne tik Vilniaus mieste (...) – 118. Jeigu palygintume su sausio 9 diena, tai skirtumas būtų dvigubas“, – BNS ketvirtadienį sakė Dispečerinės ir GMP brigadų tarnybos vadovas Igoris Lukaševas.

Anot jo, trečiadienį vien Vilniuje įvyko 28 traumos, o apskrityje – 46.

Pasak I. Lukaševo, ketvirtadienį dėl slidaus kelio fiksuotas autoįvykis Trakų rajone. Dėl nelaimės nukentėjo trys žmonės, tarp jų ir vaikas, vienas asmuo buvo prispaustas.

„Bet visi gyvi, nuvežti į gydymo įstaigas“, – pridūrė jis.

I. Lukaševo teigimu, dažniausios traumos – galvos, galūnių ir įvairūs sumušimai.

Respublikinė Vilniaus universiteto ligoninė (RVUL) BNS informavo, kad nuo trečiadienio iki ketvirtadienio 7 val. ryto į skubios pagalbos skyrių kreipėsi daugiau nei 200 pacientų su traumomis – dukart daugiau nei įprastai.
 
Iš besikreipusiųjų 174 patyrė įvairias galūnių traumas, lūžius, patempimus, išnirimus, sumušimus, dar 32 – galvos bei kaklo traumas. 
 
Dvigubai didesnis nei įprasta traumatologinių pacientų srautas išaugino ir Radiologijos skyriaus darbo apimtis – per šį laiką buvo atlikti 475 rentgenografijos ir rentgenologijos tyrimai bei 101 kompiuterinės tomografijos tyrimas. 
 
Ligoninė informavo, kad nuo ketvirtadienio 8 val. ryto pradėjo formuotis eilė laukiančiųjų gydytojo ortopedo-traumatologo konsultacijos, tad apžiūros laukimo laikas gali būti ilgesnis nei įprastai. 

Vilniaus apskrities policija BNS informavo, kad nuo trečiadienio iki ketvirtadienio ryto sostinėje fiksuota daugiau nei 400 pranešimų apie kelių eismo taisyklių pažeidimus, eismo įvykius, dėl slidžios kelio dangos – penki.

Vilniaus miesto savivaldybė ketvirtadienio rytą dėl slidaus kelio paragino gyventojus vengti nebūtinų kelionių. Taip pat pranešta, kad dėl sudėtingų oro sąlygų Vilniuje nuo 4 val. ryto barstomi padidinti druskos ir smėlio kiekiai.

Pasak pranešimo, dėl lietaus ir įšalusios žemės šaligatviai gali būti pasidengę ledu, todėl mieste vaikščioti yra itin slidu. Dėl oro sąlygų kai kurios teritorijos barstomos pakartotinai, ne po vieną kartą. Iš viso Vilniuje pėsčiųjų ir dviračių takus, laiptus ir kitas zonas barsto apie 600 darbuotojų.

Automobilių kelių direkcijos duomenimis, šalyje ketvirtadienio rytą pagrindiniai valstybinės reikšmės keliai daug kur, ypač pietų ir šiaurės Lietuvoje, buvo slidūs dėl susiformavusio plikledžio, rytinėje šalies dalyje vietomis buvo pažliugusio sniego ar provėžų.

Visoje šalyje slidūs išlieka mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai.

Kelininkai įspėja, kad dieną eismo sąlygas taip pat sunkins lijundra, plikledis.

Autoriai: Greta Zulonaitė, Vilmantas Venckūnas

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode