Marcinkevičius




Jubiliejinis Virgilijaus Noreikos koncertas MANO LIETUVA

Rugsėjo 26 dieną 15 val. Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje vyks Tarptautinio meno festivalio ,,Mažeikiai 2015“ atidarymo sakralinės muzikos koncertas, kurį kaip padėką už ilgametę meilę ir pagarbą savo talento gerbėjams dovanos vokalo muzikos virtuozas, operos legenda, Lietuvos Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Maestro Virgilijus Noreika (tenoras).

 

Legendinio tenoro Kipro Petrausko mokinys, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius, Lietuvos operos grandas Virgilijus Noreika užima pirmaujančią poziciją lietuvių vokalinėje muzikoje kaip unikalaus, nepaprasto grožio tembro tenoras, nepekartojamas dainų interpretatorius, koncertavęs su Lietuvos ir užsienio šalių orkestrais. Maestro gastroliavo Bulgarijoje, Rumunijoje, Čekijoje, Lenkijoje, Slovakijoje, Vengrijoje, Rusijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Austrijoje, Italijoje, Danijoje, Suomijoje, Švedijoje, JAV, Kanadoje, Čilėje, Peru, Argentinoje, Venesueloje, Japonijoje, kt. Virgilijus Noreika, per daugiau nei penkis dešimtmečius besitęsiančią solisto karjerą, surengė beveik 1000 solinių koncertų- rečitalių!

Virgilijų Noreiką ypatingai džiugina ir jaudina susitikimai su Lietuvos klausytojais, todėl Maestro yra pasiryžęs surengti kuo daugiau koncertų įvairių šalies regionų miestų bei miestelių salėse ir bažnyčiose. Šiems susitikimams-koncertams paruoštas padėkos koncertų ciklas „Virgilijus Noreika. Mano Lietuva“. Ši ypatinga programa skirta visiems ir kiekvienam.

„Kol dar balsas skamba ir sveikata leidžia, tol dainuosiu publikai. Jaučiu, kad mano atliekamos dainos, arijos iš populiarių operų ir operečių dar žmonėms reikalingos, o ir man pačiam tie koncertai, bendravimas su publika suteikia žvalumo, energijos bei gyvenimo ir kūrybos džiaugsmo“, – viename iš interviu pasakojo Virgilijus Noreika, š. m. rugsėjo 22 dieną šventęs garbingą 80-mečio jubiliejų.

Drauge su Maestro Virgilijumi Noreika koncerte dalyvaus jo klasės absolventas, nestokojantis įdomių sumanymų ir kūrybinių idėjų, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentas, choro dirigavimo katedros vedėjas, choro dirigentas ir dainininkas Dainius Puišys (baritonas) bei žymus vargonininkas Bernardas Vasiliauskas, kuris ne tik akompanuos dainininkams, bet ir atliks solinę programą vargonais.

Koncerte skambės J.Naujalio, M. K. Čiurlionio, A. Bražinsko, K. Kavecko, L. V.Lopo, Ch. Gounod, Ch. Bizet, F. Šuberto, W. A.Mozart, G. Faure. A. Stradella, C. Franck, E. Bossi ir kitų kompozitorių nepakartojamo grožio sakralinės muzikos kūriniai.

Koncerto vedėjas, žinomas muzikologas, publicistas, radijo ir televizijos laidų vedėjas, Lietuvos vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatas Viktoras Gerulaitis.

Maloniai kviečiame visus apsilankyti jubiliejiniame Maestro Virgilijaus Noreikos ir jo scenos draugų koncerte!                                                                                               

                                                                                                                                                      Ričardas GRUŠAS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode