Marcinkevičius




Židikuose – rudens vakaronė

Spalio 23 dieną Židikų kultūros centre vyko rudens vakaronė. Šventėje dalyvavo ne tik Židikų, bet ir Pikelių, Lūšės, Račalių bendruomenės. Vakaronėje skambėjo dainos, vyko gražiausių Židikų seniūnijos sodybų apdovanojimai bei daug kitų linksmybių. Vyko policijos pareigūnų organizuota prevencinė akcija.

Vyko netradicinė akcija

Policijos pareigūnai šventėje vykdė prevencinę daiktų žymėjimo akciją. Vagystės atveju pagal paženklintą daiktą policija lengviau gali nustatyti pažeidėją ir surasti daiktą. Pasak Prevencijos poskyrio tyrėjo Lino Rausčio, šios akcijos metu pažymėti du ginklai bei fotoaparatas ir pridūrė, kad daiktus galima pasižymėti ne tik tokių akcijų metu, bet ir kreipiantis į Policijos komisariatą.

Šventėje taip pat suteikta galimybė išbandyti „girtumo akinius“, kurie sukuria iliuziją, jog esate išgėręs. Pasak Policijos komisariato vyresniosios specialistės Romos Antanavičiūtės, šie akiniai suteikia vidutinį girtumą. Jos teigimu, šie akiniai, kol žmogus sąmoningas, padeda suvokti, ką reiškia neblaiviam atlikti kokius nors veiksmus: sėsti prie automobilio vairo ar tiesiog eiti gatve, ir suprasti, kad būdami neblaivūs žmonės kelia pavojų visuomenei ir savo gyvybei.

Bendruomenės prisistatymai

Šių metų rudens vakaronės tema buvo bulvė, todėl bendruomenėms reikėjo kažką paruošti iš šios daržovės. Buvo sudaryta komisija, kuri turėjo išrinkti bendruomenę, pateikusią geriausius patiekalus iš bulvės.Pirmieji prisistatė šeimininkai – židikiškiai, jie parengė mini spektaklį, taip pat visa jų bendruomenė sudainavo dainą apie bulvę bei išradingai patiekė šią daržovę – padarė žvakidę, o žvakės liepsna, kaip teigė Židikų bendruomenės pirmininkė, simbolizavo bendruomenės šilumą ir šviesą.

Lūšės bendruomenė prisistatymui pasirinko muzikinį sveikinimą, kurį atliko Ignas ir sužavėjo visus šventės dalyvius. Račalių bendruomenė pristatė savo veiklą, keliones bei pasiekimus. Paskutinieji prisistatė Pikelių bendruomenės atstovai, komisijos sprendimu, būtent jų patiekalai iš bulvės buvo išrinkti pačiais geriausiais.

Linksmino svečiai

Renginio pradžioje susirinkusiuosius gera nuotaika užkrėtė Purvėnų kultūros namų saviveiklininkų dramos būrelis „Tarkos“ linksmu spektaliu „Loterija, deja“. Laižuvos kultūros centro romansų ansamblis džiugino visus skambiomis dainomis. Už dalyvavimą šventėje židikiškiai Laižuvos kultūros centrui įteikė dovanas, šio centro direktorė Laima Virkutienė džiaugėsi, kad atvyko ir galėjo savo pasirodymu pasidalinti su visais. Židikų seniūnijos seniūnė Skirmutė Stasytė sakė, kad šventė praėjo linksmai, visiems labai patiko gyva muzika, sukūrusi gerą nuotaiką.

Apdovanojimai

Židikiškiai ne tik šoko ir dainavo, bet ir apdovanojo 2015 metų gražiausias Židikų seniūnijos sodybas. Gražiausio vienkiemio nominacijoje nugalėjo Lina ir Vytautas Kesminai, apdovanojimą taip pat gavo Račalių kaimo gyventoja, o įteikdama trečiąjį apdovanojimą Židikų seniūnijos seniūnė S. Stasytė šią sodybą pavadino rojaus kampeliu ir apdovanojimą įteikė Violetai Buožienei ir Alfonsui Norkui. Taip pat už nuoširdų darbą apdovanota Židikų bendruomenės pirmininkė, jos dėka bendruomenė tarsi feniksas pakilo iš pelenų ir aktyviai tęsia savo veiklą.

Kristina KONČIŪTĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode