Marcinkevičius




Dalyvavo Lietuvos kulinarinio ir etninio paveldo regioninėse varžytuvėse

   Lapkričio 12 dieną Klaipėdos turizmo mokykloje vyko varžytuvių ,,Lietuvos etninio ir kulinarinio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimas“ Žemaitijos regiono atranka. Mažeikių politechnikos mokyklos Viekšnių skyriaus mokinių komanda jau ne pirmus metus dalyvauja šiose varžytuvėse, kuriose varžosi visų šalies etninių regionų komandos.

      Šių metų tema – Lietuvos kulinarinio ir etninio paveldo akcentai vestuvių papročiuose. Komandos dalyvavo tarmės ir tautosakos, etnokultūros žinių bei kulinarijos paveldo konkursuose.

Mūsų komandą sudarė keturios merginos ir du vaiknai: Indrė Armalytė, Deimantė Skurdelytė, Modesta Sukurytė, Marija Butnoriūtė, Laurynas Ežerskis ir Edvinas Mikulčikas. Savo pasirodymui komanda pasirinko jaunosios išlydėjimo iš namų fragmentą. Komandą etninės dalies konkursui ruošė vyresnioji muzikos mokytoja Milda Tenienė, jai talkino ir kulinarinio paveldo konkursui tradicinius vestuvių patiekalus kartu su mokiniais ruošė profesijos mokytoja Geleta Gelvinauskienė.

Visus dalyvius vertino komisija iš Vilniaus: Gražina Kadžytė, Nijolė Marcinkevičienė, Antanas Astrauskas, Aurelija Augūnienė, Alma Mirinienė – etninės kultūros ir kulinarijos paveldo žinovai.

Įvertinusi visų komandų suvaidinto vestuvių epizodo originalumą, kūrybiškumą, etnografiškumą, patiekalų receptų autentiškumą, jų atitikimą pasirinktai temai, komisija mūsų komandai skyrė trečiąją vietą.

    

Tatjana KINČINIENĖ

Viekšnių skyriaus vedėja

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode