Marcinkevičius




Gerumo niekada nebūna per daug

Laukimas, tyla, ramybė, gėris, meilė...

Tai žodžiai, prabylantys į sielą Advento metu,

kai artėja Kristaus Gimimas, Didžiosios Meilės atėjimas.

Laikas prieš šv. Kalėdas – mūsų susikaupimo ir apmąstymo metas. Kyla noras suteikti džiaugsmo ir gerumo šalia esantiems draugams, kaimynams, artimiesiems. Gerumo daug mumyse – tik reikia jį pažadinti. Norinčių padėti yra ir mūsų Reivyčių bendruomenėje. Ar reikia būti turtingam, kad suteiktum gerą nuotaiką, nuoširdumą šalia gyvenančiam kaimynui? Tikrai ne! Reikia tik noro ir supratimo.

      Advento – laukimo, susikaupimo – laikotarpį kiekviena bendruomenė sutinka ir išgyvena savaip. 2015 m. gruodžio 15 d. Reivyčių bendruomenės taryba pakvietė Reivyčių mikrorajono ir Reivyčių kaimo garbingo amžiaus gyventojus į popietę „Prie Kūčių stalo“. Renginyje dalyvavo Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos administratorius kanauninkas Zenonas Degutis. Darželio-mokyklos „Kregždutė“ auklėtiniai parodė adventinį vaidinimą, pašoko, padainavo kalėdines giesmes. Koncertą vainikavo graži kalėdinė giesmė. Koncertinę programą paruošė darželio-mokyklos „Kregždutė“ muzikos pedagogė Gintė Tichonova, tikybos mokytoja Kristina Balsienė, šokių būrelio vadovas Robertas Žlibinas. Po gražių sveikinimo žodžių kan. Z. Degutis palaimino Kūčių stalą ir pakvietė susirinkusius bendrai maldai. Malonu buvo matyti, kiek džiaugsmo buvo šventės dalyvių akyse, kaip pašviesėjo, pajaunėjo jų veidai. Ilgais žiemos vakarais jiems taip trūksta dėmesio ir džiugu, kad Reivyčių bendruomenės aktyvas sugebėjo suburti Reivyčių bendruomenės senjorus, vienišus žmones gražiam bendravimui, kuris suteikė jiems malonius jausmus, nuostabius išgyvenimus, pasitinkant gražiausią metų šventę – šv. Kalėdas.

      Džiaugiuosi, kad mus supa puikūs ir supratingi žmonės, kad dalinasi savo gerumu ir yra dosnūs. Už materialinę ir finansinę paramą nuoširdžiai dėkoju prie to prisidėjusiems. Už rūpestį, pagalbą organizuojant Kūčių popietę dėkoju šaunioms darželio-mokyklos „Kregždutė“ virėjoms: Virginijai Švažienei, Emilijai Šimanskienei, Virginijai Nabažienei, ir visoms Reivyčių bendruomenės tarybos moterims.

      Mielieji, tegul šiose Kalėdose į Jūsų sielos sodą prikrinta snaigių baltumo tikėjimo, vilties ir meilės žiedų. Tegul užgimęs Kūdikėlis globoja jūsų džiaugsmą, meilę ir ramybę.

Su artėjančiomis Šv. Kalėdomis ir Naujaisiais Metais!

Brigita MOMGAUDIENĖ

                                                                                     Reivyčių bendruomenės pirmininkė

                                                              

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode