Marcinkevičius




Du turistai iš Prancūzijos žuvo nardydami populiarioje Didžiojo barjerinio rifo vietoje prie Australijos rytų pakrantės, trečiadienį pranešė pareigūnai ir žiniasklaida.

Kaip nurodoma, trys vyresni nei 60 metų turistai nardė su vamzdeliais ir kaukėmis prie rifų juosiamos Maiklmaso salos, esančios netoli Kernso. Manoma, kad juos visus ištiko širdies smūgis, rašo dienraštis „The Cairns Post“.

Du jų buvo ištraukti iš vandens be gyvybės ženklų, o trečiasis išgyveno, pridūrė laikraštis.

„Prieš nerdami į vandenį jie užsiminė apie sveikatos sutrikimus“, – sakė naujienų agentūrai AFP Kvinslando valstijos Jūrinių parkų turizmo operatorių asociacijos atstovas Colas Mckenzie (Kolas Makenzis).

Jis pridūrė, kad šie trys turistai nardė su kaukėmis ir vamzdeliais, bet negalėjo patvirtinti minėtų dviejų žmonių mirties aplinkybių.

„Akivaizdu, kad atsitiko kažkokia siaubinga nelaimė. Jie iš tikrųjų buvo vandenyje su nardymo gidu, – aiškino C.Mckenzie. – Jie užsiminė apie sveikatos sutrikimus, todėl nežinau, kas nutiko. Dabar stengiuosi tai išsiaiškinti.“

Kvynslando policijos pranešime sakoma, kad užsieniečių mirties aplinkybės, „kaip manoma, nėra įtartinos“ ir kad pareigūnai išvyko į įvykio surinkti daugiau informacijos.

Sidnėjus, lapkričio 16 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode