Marcinkevičius




Viduržemio jūroje netoli Libijos krantų apsivertus migrantų laivui dingo apie 100 žmonių, baiminamasi, kad jie galėjo nuskęsti, ketvirtadienį pranešė organizacija „Gydytojai be sienų“ (MSF), remdamasi 27 tragediją išgyvenusiųjų parodymais.

„27 žmonės, buvę 130 asmenų plukdžiusiame laive, dabar yra „Argos“ laive. Jie yra vieninteliai išgyvenusieji. Ši tragedija nepakeliama“, – sakoma MSF „Twitter“ pranešime. Be 27 išgyvenusiųjų tragediją gelbėjimo laivas „Bourbon Argos“ dar surado septynių žuvusiųjų palaikus.

Nors orų sąlygos Viduržemio jūroje prastėja, iš Libijos išplaukiančių migrantų srauto tai neveikia. Nuo šeštadienio iš perpildytų ir plaukioti netinkamų valčių buvo išgelbėta daugiau kaip 3,2 tūkst. žmonių.

Po naujausios tragedijos šią savaitę taip žuvusių migrantų skaičius viršijo 340.

Maltoje įsikūrusi labdaros organizacija MOAS, kuri minimame rajone dislokuoja du gelbėjimo laivus, trečiadienį nurodė, kad tikrasis žuvusiųjų skaičius tikriausiai yra daug didesnis, „nes labai tikėtina, kad daug laivų nuskęsta be jokių pranešimų“ apie juos.

Nuo šių metų pradžios daugiau kaip 167 tūkst. žmonių buvo išgelbėti ir nuplukdyti į Italiją, nurodo šios šalies Vidaus reikalų ministerija.

Tai daugiau nei pernai, kai šis skaičius buvo 153 tūkst., ir beveik tiek pat kiek 2014 metais, kai buvo užregistruota 170 tūkst. tokių žmonių.

 

Roma, lapkričio 17 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode