Parama dėkojame




Mažeikių rajone paskelbta ekstremali situacija

Nuo birželio 15 d. Mažeikių rajono savivaldybėje dėl sausros paskelbta savivaldybės lygio ekstremalioji situacija. 8 iš 9 rajono seniūnijų pasiekti stichinės sausros rodikliai.

Laižuvos, Mažeikių, Mažeikių apylinkės, Reivyčių Sedos, Šerkšnėnų, Tirkšlių, Židikų seniūnijų teritorijose paskelbti savivaldybės lygio ekstremaliąją situaciją nuspręsta skubiai sušauktame Savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro, kuriam vadovauja Savivaldybės merė Rūta Matulaitienė, posėdyje.

 

Sprendimas priimtas atsižvelgus į vietos ūkininkų pranešimus apie dėl sausros patiriamus nuostolius ir Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis. Minėtose teritorijose fiksuotas stichinis meteorologinis reiškinys, sukėlęs žemės ūkio augalų žūtį. Vienintelėje Viekšnių seniūnijoje dar nefiksuojama stichinė sausra.

Savivaldybės mero potvarkiu paskelbus savivaldybės lygio ekstremaliąją situaciją paskirta ir šios ekstremaliosios situacijos operacijų vadovė – Savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vyriausioji specialistė, pavaduojanti šio skyriaus vedėją, Sigutė Jucytė.

Savivaldybės gyventojai ar subjektai, kuriems stichinis meteorologinis reiškinys – sausra augalų vegetacijos laikotarpiu – pridarė nuostolių, dėl padarytos žalos gali kreiptis į Savivaldybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovę S. Jucytę (Laisvės g. 39, 213 kab, tel. (8 443) 95 336) ar į Savivaldybės administracijos priimamąjį (Laižuvos g. 3, Mažeikiai (I a).

Savivaldybė nuolat stebės, ar savivaldybės lygio ekstremaliosios situacijos grėsmė neišnyko, taip pat rinks informaciją ir įrodymus apie padarytą žalą.

Primenama, kad nuo birželio 13 d. Savivaldybės mero potvarkiu uždraustas lankytojų patekimas į Valstybinių miškų urėdijos Mažeikių regioninio padalinio miškus motorinėmis kelių transporto priemonėmis su vidaus degimo varikliais, miškuose kūrenti laužus, naudoti atvirą liepsną, įskaitant ir miško poilsiavietėse įrengtas laužavietes, rūkyti. 

Budas.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode