Parama dėkojame




Mažeikių naujosios bažnyčios prieigas puoš naujas kryžius

kryziusnaujasPrie Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios ir Naftininkų gatvės, rugpjūčio 22 d. pastatytas naujas, ąžuolinis, 7 metrų aukščio, kryžius.

Kryžiaus autorius – tautodailininkas, kryždirbys Alvydas Pocius, gyvenantis Kaltinėnuose, žinomas ne tik Šilalės rajone, pelnęs ne vieną apdovanojimą ir respublikinėse parodose.

Kryžiui daryti mediena – ąžuolu, kuris nupirktas iš Elektrėnų miškininkų už 1760 iš rėmėjų surinktų eurų, pasirūpino Artūras Grudikis. Prie kilnios idėjos įgyvendinimo prisidėjo Vitas ir Eugenija Žąsinai. Statymo darbus vykdė UAB „Elmaga“.

 

Kryžius stovi vos už kelių metrų nuo tos vietos, kur beveik tris dešimtmečius stovėjo dar 1994 m. birželį būsimosios bažnyčios vietą žymintis, a. a. vyskupo Antano Vaičiaus pašventintas, kryžius. Senasis, restauruotas, kryžius gegužės 11 d. pastatytas Kęstaičiuose (Telšių r.) ir birželio 2 d. Telšių vyskupo Algirdo Jurevičiaus pašventintas.

„Mačiau, kad supuvęs, bijojau, kad nenuvirstų“, – Budas.lt sakė ėmęsis iniciatyvos Mažeikių Šv. Pranciškaus parapijos klebonas kun. Gintaras Lengvinas. Pradžioje manyta, kad nebus galimas restauruoti senojo, todėl užsakytas kitas kryžius, vėliau vis tik restauravus senąjį, jis pastatytas kryžių kalnelyje nugriautos Kęstaičių bažnyčios vietoje.

Naujo kryžiaus vienoje pusėje išdrožta Kristaus Kančia ir Švč. Mergelė Marija (kaip ir buvo senajame), o kitoje – Šv. Dvasia balandžio pavidalu ir šventasis Pranciškus.

Sutvarkius aplinkos darbus kryžius netolimoje ateityje bus pašventintas.

Autorės nuotr. Daugiau nuotraukų:(4) Facebook

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode