Parama dėkojame




Vyskupas A. Aguiaras: jaunų ukrainiečių širdys sužeistos, bet tvirtos tikėjimu

jaunuKaro sąlygomis sunku svajoti. Tačiau jaunųjų ukrainiečių širdys yra kupinos drąsos ir džiaugsmo, sakė būsimasis kardinolas vyskupas Americo Aguiaras, pasirengimų Pasaulio jaunimo dienoms komiteto pirmininkas, šiomis dienomis lankęsis Ukrainoje.

Vatikano radijui duotame interviu vyskupas pasakojo, kad lankydamasis Ukrainoje tris dienas – šeštadienį, sekmadienį ir pirmadienį – jis turėjo keletą progų susitikti su jaunimu, ypatingą dėmesį skirdamas tiems jaunuoliams, kurie dėl vykstančio karo neturi galimybės keliauti į Lisabonoje vyksiančias pasaulio jaunimo dienas. Yra dvi pagrindinės priežastys, dėl kurių Ukrainos jaunuoliai, ypač vaikinai, negali keliauti į Portugaliją: materialiniai sunkumai, negalėjimas padengti kelionės išlaidų, ir ypač tai, kad šaukiamojo amžiaus vyrai vykstant karui negali išvykti iš šalies.

Būsimasis kardinolas sakė, kad jis keliavo į Ukrainą popiežiaus Pranciškaus paragintas nepamiršti jaunimo, kuris negali vykti į Lisaboną. Popiežius nori, kad viso pasaulio jaunuoliai žinotų, kad jie yra laukiami PJD. Jis taip pat prašo nepamiršti tų, kurie negali vykti.

Kalbėdamas apie savo vizitą Ukrainoje Americo Aguiaras sakė, kad nepaisant padėties rimtumo ir karo atnešto skausmo,  jį per vizitą Ukrainoje lydėjo dvasinis džiaugsmas: džiaugsmas, kad galėjo tiems jaunuoliams ir visai kenčiančiai Ukrainos tautai atnešti gyvojo Kristaus liudijimą, ir džiaugsmas, kad surado gyvąjį Kristų ukrainiečių gyvenime, jų kančiose, jų sunkumuose, jų ašarose, mylimų brolių ir seserų gyvenime ir mirtyje. Todėl tai buvo nepakartojamos akimirkos, padedančios geriau pasirengti ateičiai, dar kartą įsitikinti, kad būtina skubiai liudyti gyvąjį Kristų žmonijai. Kai žmogus Dievą išbraukia iš savo širdies, atsiranda žiaurumas, blogis, melas, mirtis, smurtas ir karas...

Portugalų vyskupas, būsimasis kardinolas, pakartojo tai, ką dažnai sako popiežius Pranciškus – kad Bažnyčia nori įsiklausyti į jaunimo balsą, trokšta, kad jaunimas svajotų ir kurtų. Sunku svajoti, kai aplinkui karas, kai širdys sužeistos. Tačiau net ir dabartinėms sunkiomis sąlygomis ukrainiečių jaunimas yra kupinas drąsos ir džiaugsmo, jaunuolių akyse ir širdyse matome gyvąjį Kristų, jie yra pasirengę būti savo gyvenimo ir taikos Ukrainai kūrėjais.

Pasaulio jaunimo dienų organizacijos komiteto vadovas vysk. A. Aguiaras sakė, kad nepaisant paminėtų objektyvių sunkumų, vis dėlto kažkiek jaunuolių iš Ukrainos atvyks į Portugalijoje vyksiančias Pasaulio jaunimo dienas ir kad jiems bus skirtas ypatingas dėmesys. Dalyvaus jaunimas iš Ukrainos, taip pat jaunimas iš daugelio kitų pasaulio šalių, kuriose vyksta karai. Dėmesys jiems ir malda už taiką bus vienas iš centrinių Pasaulio jaunimo dienų momentų. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode